Tentang Kami

Asma's Cake House!
                     


1.0 Latar Belakang
            Perniagaan ASMA CAKE HOUSE ditubuhkan pada tahun 2010 .  Merupakan perniagaan keluarga yang diteruskan oleh anak perempuan  iaitu Asma Athirah. ASMA CAKE HOUSE terkenal dengan keenakkan kek lapis basah Sarawak  berbanding dengan kek lapis Sarawak yang lain . Modal yang digunakan semasa memulakan perniagaan kek lapis adalah sebanyak RM3000 sahaja dengan membeli peralatan seperti mesin, dan bahan-bahan untuk membuat kek lapis. Selain itu modal yang digunakan untuk memulakan perniagaan kek lapis hanya menggunakan modal sendiri dan tidak membuat sebarang pinjaman daripada badan-badan tertentu. ASMA CAKE  HOUSE beroperasi di sekitar kawasan Kota Samarahan,Sarawak. Bukan itu sahaja, proses pembuatan kek lapis hanya di buat bersebelahan dengan kediaman Asma Athirah itu sendiri. ASMA CAKE HOUSE membuat perkhidmatan tempahan kek lapis pada setiap masa terutamanya pada musim perayaan dan cuti persekolahan. Walau bagaimanapun,  setiap tempahan yang diterima dengan kadar yang banyak, Asma Athirah dibantu oleh 5 orang pekerjanya pada setiap masa untuk memenuhi kehendak dan permintaan pelanggannya itu.  

3 comments:

  1. salam, nak order kek lapis pua kumbu. Berapa harga kalau saya nak beli 5 potong kek tersebut. Boleh kurangkah harga?

    ReplyDelete
  2. salam,, bila waktu beroperasi kedai ini? start jam berapa sampai berapa?

    ReplyDelete
  3. Memang kek lapis terbaik. Rugi tak cuba. 5 star

    ReplyDelete